Избрани Новини

Учителки-ветерани откриха своята "учебна година"

Клубът поднови своите творчески занимания и приятелски срещи

Клубът на учителките-ветерани в Благоевград откри своята нова "учебна година". По традиция звънне ли първият школски звънец, и те започват своите срещи, прекратени през лятото. Всеки вторник в 15 часа в централния Клуб на пенсионера зад сградата на общината те се събират, за да обменят мисли за нови книги, филми, телевизонни и радиопрограми, да почетат личните си празници и да отбележат общонародните.

Клубът има забележителна история. Той съществува над 40 години и винаги е бил фактор в обществения и културен живот на областния център. Има много награди - предметни, грамоти, поздравителни адреси за своята всеотдайна работа в полза на различни социални каузи и инициативи.

Дълги години бившите учителки помагаха на педагозите и възпитателите от Дома за сираци в града безвъзмездно, като учеха децата освен на хигиенни навици, на четмо и писмо, даваха им възпитание и създаваха в тях уважение към хората и обществото. За тази си дейност покойната вече председателка на клуба Йорданка Филипова стана първата "Жена на годината" на Благоевград, а много от нейните колежки бяха номинирани през годината за същото звание.

Днес някои от учителките получиха своите карти за членство в Съюза на пенсионерите на България, връчени им от певицата Павлина Теова, председател на пенсионерския клуб в квартал "Еленово". Почерпиха се за добро начало на учебната им година, през която и ще учат, и отново ще помагат. Обмислят предстоящите си задачи. Вече имат и покана за традиционното им гостуване в манастира "Свети пророк Илия" над Горна Брезница от ктитора Григор Митрев и Женския хор "Чинарите" в селото. Поканени са и на тържеството по повод предстоящия ден на възрастните хора в клуба в "Еленово". Добре дошли са винаги и в Православния информационен център. За тях винаги има и работа, и планове, и задачи, защото - както казват те - учителят винаги си остава учител, независимо на колко години е.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов