Избрани Новини

Учителки-ветерани гостуваха в Православния център

Проведе се разговор за възпитанието и образованието на децата и настъплението на сектите

Православният-информационният център в Благоевград посрещна скъпи гости - Клуба на учителките-ветерани. След като миналата седмица деца от журналистическия клуб "Кандилце" посетиха клуба на дамите и им разказаха за своята работа, тази седмица бившите учителки - неостаряващи и все така енергични - се срещнаха с работещите в Православния център, за да се запознаят с тяхната дейност.

Естествено, присъстваха и децата от клуба, за да запишат разказаното на срещата и да научат повече за живота на възрастните дами и направеното от тях в полза на хората. Сред тях има Жена на годината /покойната вече Йорданка Филипова, председател на клуба приживе/, както и още две дами, номинирани през годините за това звание. Има поетеси с издадени книги, но общото при тях е, че неуморно продължават да работят за обществото. Защото, както казват те, "Учителят никога не се пенсионира, той е винаги учител!"

Кординаторът на Православния център Мирела Кючукова разказа за различните му дейности, за библиотеката, общата работа с Центъра за личностно развитие и Общинския съвет по наркотични вещества, православните беседи, които се изнасят, филмите, които се прожектират, кухнята за бедни, помощите, които се раздават, неделните училища, изучаването на предмета "Религия" като СИП в училищата и т.н. - дейността е всеобхватна и трудно може да се разкаже за нея в една среща.

В разговора най-силно се наблегна на вредата от сектите и наркотиците, обсъди се какво може и трябва да направи обществото, за да предпази децата от тях. Бившите учителки споделиха интересни истории от тяхното минало, любопитни и поучителни история от тоталитарното време, когато властта не е допускала хората до Църквата. Изразиха задоволството си от дейността на центъра и от всичко, което прави Църквата, за да съхрани младите хора и да ги предпази от зловредното влияние на секти и наркотици.

Срещата премина неусетно, но плодотворно и със сигурност ще има нови разговори и срещи, защото и двете страни има какво да научат и какво да си кажат. А и целите им са общи - и Клубът на учителките-ветерани, и Православният център работят в полза на хората и тяхното духовно израстване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов