Гледат "Осмото чудо“ в Сандански (видео)

Националният фолклорен ансамбъл "Българе“ гостува в Летния театър

След триумфалния си успех по сцените в страната, новият спектакъл на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Осмото чудо“ гостува и в Сандански. Той ще бъде представен тази вечер от 20.30 часа на сцената на Летния театър в града.
Мащабният проект с участието на холивудската знаменитост Бен Крос ще бъде игран пред публиката в Сандански дни преди отбелязване на националния празник 22 септември.
Интересът към четвъртия авторски проект на „Българе“ се оказа огромен, за изненада и радост на създателите му. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща  интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъл „Българе Христо Ив. Димитров.
Зрителите бързо оцениха запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и преоткриха за себe си личността на кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер – един верен приятел на България отпреди век. Ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос.
Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в „Ориент Експрес“. Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на ансамбъл „Българе“. Самият хореограф Христо Димитров се изявява със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.
През настоящата година „Българе“ отбелязва 15 години от създаването си. По този повод президентът на Република България Румен Радев отличи именития ансамбъл за яркото присъствие на изкуството му в културния живот на страната с почетния плакет „Св. Св. Кирил и Методий“.
Двата часа и половина в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл „Българе“ са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство. Естествено продължение на най-популярния спектакъл на емблематичния ансамбъл – дебютният „Това е България!“, „Осмото чудо“ е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което зрителите ще се убедят сами.
Билетите за спектакъла на цени от 10, 12, 15 и 20 лева вече са в продажба на изнесена каса в Туристически информационен център, гр. Сандански и на телефон 0898596977.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен