Избрани Новини

Златна значка „Русе“ за създателя на фолклорен ансамбъл „Българе“ Христо Димитров

Мисия

12-04-2017, 22:28

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добруджанци издържаха на дъжда с „Българе” и "Осмото чудо"

Спектакълът на „Българе“ „Осмото чудо“, с участието Бен Крос, бе представен премиерно в Русе

Днес, заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева награди със златна значка „Русе“ създателя на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. На срещата присъства и Галин Григоров – общински съветник в Общински съвет -Русе.

       „Приемете адмирациите ми към Вашия творчески път. Пожелавам Ви да продължавате да надграждате и усъвършенствате себе си, защото трудът Ви, несъмнено заслужава възхищението на зрителите. Нека златната значка, която е и един от символите на град Русе, бъде доказателство за постигнатите резултати“, каза   Кръстева. Димитров сърдечно благодари за отправения жест: „Русе е градът, в който винаги съм срещал подкрепа и гостоприемство“, спомена още ръководителят на „Българе“.

       Христо Димитров е български хореограф и режисьор, известен като създател и продуцент на фолклорен ансамбъл „Българе“. Той е автор и на четвъртия мащабен спектакъл на ансамбъл „Българе“ – „Осмото чудо“, с участието на холивудската знаменитост Бен Крос, който бе представен премиерно в Русе, тази вечер, от 19 ч. на голямата сцена в Доходното здание, в навечерието на светлия християнски празник Великден. Концертът се осъществява със съдействието на Община Русе.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов