201 са първокласниците в община Разлог

В селата най-много са първолаците в училището в село Баня - 33

Деца, учители и ученици влизат в модерни и красиви училища и детски градини

201 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември в община Разлог. От тях 136 ще учат в град Разлог, а останалите 65 в съставните села на общината.

Най-много деца са записани в Основно училище „ Никола Парапунов” – 45. В Начално училище „ Кирил и Методий” са 38, в Начално училище „ Яне Сандански” са 34, а в Средно училище „ Братя Каназиреви” са 19.

В селата най- много са първолаците в училището в село Баня - 33, в село Бачево са 14, в Елешница те са 10, в Горно Драглище- 6, а в Добърско децата са 2.

Броят на първокласниците в община Разлог тази учебна година са с три по- малко от предходната.

За поредна година община Разлог положи огромни усилия децата и учениците да учат в модерни, чисти и красиви училища и детски градини.

Основен ремонт е направен на основно училище "Никола Парапунов и СОУ "Братя Каназиреви" - Разлог, на Детска градина номер 5, Детска градина номер 4 е с отремонтиран покрив, зала за прием и с парна инсталация, навсякъде, във всички училища и детски градини са направени целесъобразни ремонтни и строителни дейности, съобразени с неотстъпната политика на общинска администрация под ръководството на кмета Красимир Герчев за инвестиции и грижи за образованието и децата.