Избрани Новини

Театрали се събраха отново в Разлог

Даден бе стартът на единствения в Югозапада фестивал на любителския театър

Официално бе даден стартът на единствения в Югозапада фестивал на любителския театър. Инж. Красимир Герчев поздрави публиката на читалището в Разлог, като подчерта, че е изключително щастлив от факта, че жители и гости на Разлог заживяват всеки път с духа на театъра, музиката и изкуството от многобройните културни прояви в града. Фестивалът е своебразно продължение на  Театралните празници „Звездите на театъра“, сподели още инж. Герчев. Идеята за провеждането на Националния фестивал на любителския театър е на него и на Николай Дойнов, председател на Съюза на читалищата в България. Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин е председател на журито, като за всички трупи има осигурени грамоти и награден фонд. Организатори на мероприятието са Община Разлог, НЧ „15.09.1903-1909“, с подкрепата на Министерството на културата. На откриването присъстваха д-р Мария Копанарова, председател на ОбС-Разлог, зам.кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, жители и гости на Разлог.
Първата постановка от театралния фестивал бе „Госпожа министершата“ на Стефан Радков, представена от Любителски театрален състав към НЧ "Наука - 1901", в град Ябланица.
В петък, на 8 септември ще бъдат представени две постановки от 18.00 ч. „Криворазбраната цивилизация“ и от 20.00 ч. „Жена ми е светица“ на Театрален колектив към НЧ „Отец Пайсий – 1893“ – град Велинград, с режисьор Мариус Донкин и Театрален колектив при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ град Трявна, с режисьор Никола Узунов.
Финалните постановки са на 9 септември-„Любовен лабиринт“ и „Не всеки крадец е мошеник“, съответно от 18.00 ч. и от 20.00 ч. Постановката „Любовен лабиринт“ от Жак Жиняк е реализирана от Театрална трупа при НЧ „Христо Ботев – 1872“ от град Нови Пазар. Този театър представя България в световната асоциация на театралите любители.
Втората постановка е „Не всеки крадец е мошеник“, която ще бъде представена от Самодейния театрален състав при НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог. Режисьор на постановката е Велина Кулина.
Входът за всички постановки е свободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов