Избрани Новини

Туристи от Банско и Разлог на плаж в село Елешница

Балнеоложкият курорт Елешница се слави с красивата гледка към трите планини в региона - Родопите, Рила и Пирин

Разложкото село Елешница привлича гости от съседните курорти Банско и Разлог с минералния си плаж, информира kmeta.bg. Комплексът предлага на клиентите си възможности не само за плуване и плаж, но за тенис на корт, футбол и други забавления. Балнеоложкият курорт Елешница се слави и с красивата гледка към трите планини в региона - Родопите, Рила и Пирин. В компекса има открит плувен басейн с минерална вода, детски басейн с пързалка, перфектен тенис корт и стадион със стандартни размери и седящи места. Плувният басейн е с размери 25 на 12 метра. Има и кула за скокове от 1 до 9 метра. Минералната вода е с температура 38 градуса и притежава ценни качества за профилактика и лечение на травматични увреждания на стави и кости, кожни и белодробни заболявания, помага за бързо зарастване на рани. „Радваме се на много туристи, които идват на плаж тук, а са настанени в съседни курорти”, заяви кметът на Елешница Сашо Мицин. Около басейните има широки тревни площи.

В комплекса има заведение с капацитет 120 места, което предлага богато меню от националната кухня. Работното време на плажа е от 9.00 до 01.00 ч.

Входът за възрастни е 3 лева, а за деца до 10 години е само 1 лев. „Минералната ни вода води тук не само туристи, но и инвеститори. Сега няколко фирми наддават за концесията на обществената баня, която също е с минерална вода”, каза още Мицин.

   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов