Избрани Новини

Летящ старт на летните школи в Банско

Желаещите деца да посещават безплатните занимания през летните месеци е над 700

Преди броени дни стартираха летните школи за децата от община Банско. За пета поредна година ръководството на планинската община организира и финансира провеждането на школите, чиито участници се увеличават с всяка изминала година. Броят на заявили желание да посещават безплатните занимания през летните месеци на 2017 година е над 700.
Децата посещават школите по плуване, музика, изобразително изкуство и детската полицейска академия съобазно изготвен график, съобразен с възрастта и интересите на учениците.
Плувното лято се провежда в часовете преди обяд и в следобедните часове, от 16:00 до 18:00 часа. До 29 юли децата ще ползват безплатно плувните басейни на хотел „Регнум” и минералния плаж в Добринище, където получат уроци от своите инструктори по плуване. Изключително радостни са децата от селата на територията на община Банско, които посещават безплатно басейна в Добринище, като за целта е осигурен училищен транспорт.
Школата по изобразително и приложно изкуство се провежда в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”. Там малките художници творят напътствани от Кипра Глушкова, която им разкрива нови техники за рисуване.
Марин Бърдарев – един млад музикант от Банско, отново дава уроци по фолклорно пеене и струнни инструменти, “шлифова” медените гласове на даровитите деца, които жънат успехи от всяка изява на сцената. Полицейски служител ще води детската полицейска академия от 19 юни до 14 юли 2017г. Академия, която цели да запознае децата с правилата за безопасно движение и игра на пътя, да ги предпази от вредното въздействие на алкохола и упойващите вещества.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)