Избрани Новини

Соул легенда идва на джаз феста в Банско

Звезди ще учат туристи да свирят на гайда, тъпан и дайре

Соул и джаз легендата Пати Остин ще пее в последната нощ на юбилейното 20-о издание на "Банско джаз фест". Станалият вече стандарт джазов фестивал тръгва от 4 август и ще спусне завеси с Пати Остин и ветераните от британската група "Мънго Джери блус бенд". Фестивалът открива със свой концерт българската джаз дива Йълдъз Ибрахимова под съпровода на Биг бенд-Благоевград. Другите български звезди - Камелия Тодорова, Васил Петров, Хилда Казасян, ще осветяват небосклона на феста в различните вечери. До тях ще греят талантливият пианист от Австрия Аксел Цвингенбербер, Италия ще бъде представена от Патриция Лакуидара и "Спагети суинг бенд", информира в."Стандарт".
Заради изявите на десетки топлегенди в джаза фестивалът в Банско спечели изключителна популярност и се превърна в едно от най-значимите културни събития на Балканите. Някои от звездите ще влязат в хотелите и ще учат гостите на Банско да свирят на гайда, тъпан, дайре и тарамбука.
По време на феста в хотелите наемат професионални хореографи, които пък учат туристите на кръшни народни хора. Практика е в част от комплексите да идват на "турне" за една вечер изтъкнати музиканти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)