Избрани Новини

Откриха ремонтираната главна улица в Белица

Над 600 000 лева са инвестирани в реновирането на улици в града

След близо 40 години, беличани най-сетне видяха асфалтирани важни пътни артерии в малкото планинско градче.
Кметът на община Белица Радослав Ревански по тържествен начин откри ремонтираната, най-дълга улица „Димо Хаджидимов”. В словото си кметът поздрави гражданите и гостите, присъстващи на официалната церемония, като сподели пред всички, че благодарение на общинските съветници и екипа в общинската администрация се реализира един дългоочакван проект за реновиране важни пътни улици на града. Над 600 000 лева са инвестирани в реновирането на улици в града, като средствата са от капиталовата програма на общината.
Местният свещеник отец Николай Попов извърши водосвет и освети пътя за здраве, благоденствие и без аварийно пътуване по него.
Имамът на Белица Ахмед Горелски прочете дуа - молитва за здраве и благоденствие на населението на Белица и общината и за всички хора, преминаващи през главния път.
Извършено бе и жертвоприношение - курбан за освещаване на пътя и здраве на всички хора от имамао Халил Салих от с. Краище, който беше раздаден на крайно нуждаещите се.
След извършените ритуали кметът Радослав Ревански, Йордан Траханов, представител на фирмата изпълнител, Мехмед Вакльов и духовните водачи в общината прерязаха лентата на новата придобивка и отвориха шампанско.
На събитието присъстваха общински съветници, заместник кметове, служители в общинската администрация, учители, културни работници, граждани и гости на Белица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов