Децата на Белица нарисуваха любимия си герой от книгите

Всичките 52-ма участници получиха поощрителна награда

В конкурса за рисунка с тема „Любимият ми герой от детските книги” в Седмицата на детската книга и изкуствата за деца в Белица участваха учениците от 1-ви до 4-ти клас на СУ "Св.св.Кирил и Методий" - Белица.
Участниците бяха разделени в две възрастови групи: 1-ви и 2-ри клас - първа възрастова група.
3-ти и 4-ти клас - втора възрастова група. От представените рисунки се оказа, че децата на Белица обичат да четат приказки и имат свои любими герои.
В първа възрастова група първото място в конкурса журито отреди на Иво Крълев от 2-ри клас с рисунка от приказката "Златната рибка". Второ място бе отредено на Сашко Калчев и Славчо Славчов от 2-ри клас - "Пиратски кораб". На трето място се класира Ати Бозева от 1-ви клас - "Трите пеперуди".

Във втора възрастова група се класира на първо място Цветелина Андреева от 3-ти клас - "Пинокио". Второто място зае Нефизе Алиова от 3-ти клас с "Житената питка" и на трето място се класира Роза Кошова от 4-ти клас с любимия си герой от приказката "Пепеляшка".
Наградите бяха осигурени от Община Белица. Всички 52-ма участници получиха поощрителна награда - лакомства.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"