Избрани Новини

В Белица се проведе дискусионен форум за екологичното образование

Форумът се проведе в рамките на проект $Обичам природата – аз участвам“

Директорът на Д „НП Рила“ Красимир Андонов “ взе участие в дискусионен форум на тема „Роля на младите хора в развитието на екологичното образование и устойчиво развитие на местните общности в община Белица“. Форумът се проведе в Туристическия информационен център на Белица в рамките на проект „Обичам природата – аз участвам“, изпълняван от Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ в партньорство със СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Белица.

Пред представители на общината и различни институции Красимир Андонов и д-р Стефан Кирилов, експерт по интерпретативни и образователни програми в парковата дирекция бяха представени възможностите за организиране и провеждане на еко-образователни програми и кампании, свързани с опазването на околната среда в региона на най-големия национален парк.

Един от основните изводи около който се обединиха участниците бе, че природозащитното образование трябва да започва в най-ранен етап – предучилищното образование. С интерактивни образователни програми по интересен и забавен начин, децата да се запознаят с природното богатство на защитената територия и се осигурят оптимални възможности за екологично образование.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов