Избрани Новини

Поканиха Банско в организацията "Мрежа от градове с езера”

Кметът на Банско Георги Икономов се срещна с представители на гръцката неправителствена организация

Кметът на Банско, Георги Икономов, прие в кабинета си представители на гръцката неправителствена организация „Мрежа от градове с езера”. Целта на днешната опознавателна среща бе евентуално бъдещо сътрудничество и членство на община Банско в тяхното сдружение.
Георгиус Капенцонис, председател на борда на директорите, както и кмет на община Дорида, запозна Икономов и неговия екип с обхвата на дейност на представляваната от него организация, фокусирани върху управлението на водите, климатичните промени, биоразнообразието, инфраструктурно развитие и туризъм, както и участие в международни проекти, финансирани с европейски средства.
Гостите не скриха, че именно Банско е първият българския град, към който са отправили предложението си за партньорство от гръцката организация. Икономов отправи своите въпроси към г-н Капенцонис и експерта по европейски проекти, г-жа Елена Морелато, свързани с възможностите и преките ползи за Банско, които ще донесе членството. Той ги увери в своето принципно съгласие за включването на курорта в Мрежата поради сходните характеристики на членуващите градове, както и общите цели за развитие.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден