Избрани Новини

Тренировъчна евакуация демонстрираха в НУ "Св. Паисий Хилендарски” – Банско

Децата наблюдаваха гасене на пожар

Учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски” проведоха учебна евакуация при природно бедствие – пожар. Времето, за което 260 деца и 24 човека персонал успяха да напуснат сградата, бе в рамките на допустимите граници. Децата станаха свидетели на демонстрацията, която служителите от Района служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Банско направиха в двора на училището. Те наблюдаваха гасене на пожар, рязане на гореща ламарина и имаха възможност да се запознаят с различни приспособления, които използват пожарникарите.
Огнеборците дадоха шанс на малките ученици да усетят и опознаят отговорността на професията пожарникар. Случващото се бе вълнуващо и емоционално за тях. Създаде положителен интерес у децата, както и отговорност на поведение при различни бедствия.
Учениците от I клас получиха нови знания как да отреагират при подобни ситуации. Изказаха благодарност на служителите на РСПБЗН – Банско, на господин Георги Гърменов и на госпожа Топузова, които помогнаха за осъществяването на занятието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов