Избрани Новини

Високи скорости и спортни коли ще превземат Благоевград

За поредна година Благоевград е домакин на кръг от Национален шампионат по планинско изкачване "Благоевград-2017“

За поредна година в Благоевград ще се проведе втори кръг от Национален шампионат по планинско изкачване „Благоевград - 2017“.  На 22 и 23 април пътят към Делвино ще се превърне в състезателно трасе на високите скорости и спортните коли. 
Официалното откриване на състезанието ще бъде на 22 април от 12:30 часа пред Ларго Мол. След откриването ще бъде проведен брифинг със състезателите. Около 13:30 часа е предвидено състезателните автомобили, с ескорт, да бъдат откарани до трасето на ралито, където ще бъде  проведена официална тренировка. Пътят към село Делвино ще бъде затворен от 13:30 до 19:00 часа.
Официалният старт на кръга на Националния шампионат по планинско изкачване „Благоевград-2017“ ще бъде даден в 10:00 часа. Трасето, където ще се проведе състезанието, ще бъде затворено за движение 8:30 до 16:00 часа.  След финала на автомобилното рали, което се очаква да е около 15:00 часа, ще бъдат обявени крайните резултати и ще последва награждаване на победителите.
Стартът на автомобилното състезание по традиция ще бъде от ж.к. “Еленово“ до село Делвино. Участъкът е с дължина 3700 метра. Провеждането на планинското рали  се превърна в традиция на Община Благоевград. То се  организира със съдействието на Общината, спортен клуб „ДИАМО“, БФАС и други партньори.
Преди дни, по разпореждане  на кмета на Община Благоевград д-р Атанас  Камбитов, трасето за състезанието бе преасфалтирано и укрепено. Мантинелата бе подменена на местата, където бе необходимо.  Подобряването  на инфраструктурата в община Благоевград е сред приоритетите на кмета д-р Атанас Камбитов. Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов