Избрани Новини

Откриха Световното първенство по планинско бягане в Сапарева баня

350 атлети от 35 държави участват на престижния форум

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на откриването на най-голямото събитие в атлетиката за тази година, на което страната ни е домакин – Световно първенство по планинско бягане в Сапарева баня. „Огромна чест е за България да посрещне топ атлетите, които защитават честта на страните си в 32-то Световното първенство по планинско бягане. Жителите на Сапарева баня за 3-ти път посрещат подобен форум и мога да уверя гостите, че ще усетят тяхното гостоприемство“, каза министър Кралев. „Планинското бягане е една от най-тежките дисциплини в атлетиката. Тя е проверка на духа, на издръжливостта и силата на характера. Представете си какво е натоварването при мъжете, където за 12 км денивелацията е 1400 м“, допълни министърът.

На церемонията по откриването на първенството присъстваха президентът на Световната федерация по планинско бягане Бруно Годзелино, председателят на БФЛА Добри Карамаринов, кметът на Сапарева баня Калин Гелев, евродепутатите Андрей Ковачев и Андрей Новаков, заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, кметове от региона.

350 атлети от 35 държави участват на Световното първенство по планинско бягане в Сапарева баня. То се организира от Българска федерация по лека атлетика и Община Сапарева баня, а Министерство на младежта и спорта е подпомогнало домакинството на проявата с 160 000 лв.

Преди церемонията по откриване на първенството в града беше открит обновен пункт на Българския спортен тотализатор. Лентата преряза министър Красен Кралев и пожела следващият тото милионер да бъде от Сапарева баня.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов