Избрани Новини

С доброта да нахраниш нуждаещите се

Освен топъл обяд социално слабите хора казват, че получават и топла дума

В двора на благоевградската църква „Св Николай“ всяка неделя се приготвя домашна храна. От днес заработи и работилница за декупаж, а средствата от нея ще се използват за издръжката на кухнята към църквата.

Срещаме Стоянка Иванова в кухнята заедно с още 25 доброволци, които вече имат предварително разпределени задачи за неделния обяд. Тя разбира за инициативата на местната църква от телевизията. И е една от първите, които се отзовава, водена от чувството да бъде част от едно общо добро.

„Чух изявлението на отеца по телевизията, че призовава за доброволци, които имат желание да се включат в помощ на социално слаби, възрастни хора, изпаднали в нужда. И така с удоволствие. Всяка събота и неделя с желание участвам в пригодяването на храната, раздаваме“, казва Стоянка Иванова, доброволец.

Освен топъл обяд социално слабите хора казват, че получават и топла дума.

Тук помощ вече получават над 120 души. От църковното настоятелство разказаха, че разчитат изцяло на доброволния труд на хората и дарителски инициативи. Заедно със Съвета по наркотични вещества в Благоевград предварително е изготвен списък на нуждаещите се от енорията. Все повече са и хората, които помагат в набавянето на хранителните продукти.

„За наша радост всяка неделя, когато идваме, намираме нещо оставено – ориз, брашно, трайни продукти, така че надявам се това да докосне хората, защото от нас зависи да направим живота си малко по-добър“, споделя презвитера Мирела Кючукова.

От вчера в двора на църквата има и работилница, в която се продават ръчно изработени вещи чрез декупаж. В нея участие взеха и самите нуждаещи се. Парите от продажбата на предметите ще отидат за ремонт на кухнята и изграждане на трапезария към храма. А благотворителният базар ще се състои на 24 март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов