Избрани Новини

Жените творци подредиха изложба в Благоевград

43 художнички представят творчеството си

Арт салонът на Радио Благоевград бе домакин и тази година на традиционната изложба на жените творци, която се организира за 8-ми март от Женско сдружение "Искрици" - Благоевград. 43 художнички от Благоевград показаха свои произведения - живопис, графика, иконопис. 

Всяка година през месец март жените художнички от Благоевград, организирани от Сдружение "Искрици", редят обща изложба. Тазгодишната изложба е 19-та поред, съобщи на откриването й Таня Лазарова, председател на Сдружение "Искрици" и инициатор на проявата. Тя поздрави всички присъстващи и пожела нови успехи на дамите - творци. Проф. Георги Драчев от ЮЗУ "Н.Рилски" също поздрави художничките за таланта и дръзновението им, успех им пожела и директорът на Радио Благоевград, домакин на проявата, Елисавета Каменичка.

Залата беше изпълнена до краен предел от приятели и почитатели на творчеството на тези изявени благоевградчанки. Сред дамите-творци, показали на изложбата своето изкуство, бяха доц. Здравка Лисийска, преподавател в ЮЗУ, която в края на месеца ще зарадва колегите и съгражданите си с нова изложба и представяне на поетичната си книга "Мигновения", за която Blagoevgrad.utre.bg вече писа. Тук беше и фолк певицата и художничка Христина Маркова, която не само рисува, но и пише - миналата година излезе книгата й "Горноджумайски рецепти", за която Blagoevgrad.utre.bg също своевременно информира. Свои картини за радост на почитателите си представи и Весела Бързачка, която от доста време работеше в творческо усамотение и по-рядко през последните години показваше сътвореното от нея. На морска тематика бяха лечебните картини на Мариана Ставрева, винаги заета със своите ателиета за хора, желаещи да се посветят на изкуството...

43 благоевградчанки, които създават радост и красота чрез своето изкуство и ни карат да се гордеем с тях. Честита ви изложба, честит ви празник!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов