Избрани Новини

Художничката Здравка Лисийска ни среща със своите "Мигновения"

Илюстрациите в книгата й са нейни

Новата 2017-та година художничката Здравка Лисийска от Благоевград посрещна с първа поетична книга - "Мигновения". Една приятна изненада за литераторите в областния град, както и за почитателите на изкуството й. Още повече, че поезията в книгата е илюстрирана с нейни творби. Стихотворенията са приютени в четири цикъла, посветени и на любовта, и на самотата, и на града. Осезаемо е присъствието на града в стиховете, още повече, че е претворено по един сдържан, ненатрапчив начин, но силен и въздействащ. Око на художник, но и слово на творец, знаещ кога да бъде пищен и кога - камерен. Поезия, която си струва да бъде прочетена, а книгата - на своето почетно място в домашната библиотека.

Доц. д-р Здравка Лисийска е родена в Разлог, завършила е НХА "Николай Павлович" - дизайн. Живее и работи в Благоевград, преподавател е в ЮЗУ "Н.Рилски". Има публикувани 6 монографични книги, свързани с изобразителното изкуство, както и много научни статии. Творческата й дейност включва самостоятелни изложби на текстилни пана, живописни картини, графики и илюстрации на книги. Нейни творби се намират в частни колекции и галерии в редица страни по света.

Дали ще представи първата си поетична книга пред културната общественост в Разлог и Благоевград - доц.Лисийска ще реши сама. А ние от blagoevgrad.utre.bg й пожелаваме "На добър час!"Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден