Избрани Новини

Борисов: С говоренето си против ЕС Корнелия Нинова ще постави България в чудовищна изолация

Нинова не иска да покаже кандидатите си за министри и екипа си в дебат, защото не знае кои министерства ще й дадат ДПС

Корнелия Нинова не иска да покаже кандидатите си за министри и екипа си в дебат, защото не знае кои министерства ще й дадат ДПС. Аз искам да знам кой ще бъде финансов министър – Румен Гечев, който фалира банките, или Петър Чобанов, който е депутат на ДПС. Ще издигнат ли за премиер отново Орешарски, който беше от БСП, а после стана кандидат за президент на ДПС?  Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Смолян. Той коментира, че не го е страх от дебат с Нинова, но иска да види експертите от БСП, които ще изпълняват фантастичните за слушане обещания, заложени в предизборната програма на партията. Борисов обясни, че е ясно кои ще са бъдещите министри в мандат на ГЕРБ, които вече са постигнали реални резултати в редица сектори.
“Кога българските пенсионери са били доволни от управление на БСП? Какво ще стане с пенсионните фондове? Ако хората разчитат на частните фондове, ще взимат по 50 лева пенсии. Сергей Станишев взе решение за вигане на пенсиите с 10% на последното си заседание като премиер. След това 4 години ние с нашата работа давахме възможност тези пари да бъдат изплащани. Но, ако не го напомняме се забравя, или се интерпретира по фалшив начин”, подчерта Борисов. Бившият министър-председател коментира, че пенсиите са били вдигани плавно по време на неговото управление, благодарение на излишъците, натрупани в бюджета от борбата с контрабандата.
Бойко Борисов бе категоричен, че управленията на БСП са разрушителни за България и заяви, че Корнелия Нинова може да обещава всичко, защото не е печелила избори и не знае как се управлява. “Да ръководиш държавата е тежка работа. Искам да видя Нинова как отива като премиер в Брюксел и казва, че България налага вето на санкциите срещу Русия. Ще постави страната ни в чудовищна изолация от света. Дори президентът Тръмп спря да говори за това. Аз съм против санкциите, но се подчинявам на общото решение, защото това е общото решение на ЕС – оттам идват милиардите в България, оттам идват и парите за Смолян”, заяви той. Борисов обясни, че позицията му срещи флотилия в Черно море е твърда, защото иска туризмът в страната ни да процъфтява.
Лидерът на ГЕРБ посочи, че благодарение на политическата воля на партията и личните му контакти, в България има най-ниската цена на газ в ЕС. Бойко Борисов обясни, че петролният гигант “Шел” е силно обнадежден за наличието на залежи от газ и нефт в “Силистар”, което означава, че в следващите години България ще бъде напълно независима. “Постигнатото от нас даде възможност да се вдигне икономическият растеж на страната ни. Заварихме държавата с около 80 милиона БВП, сега са близо 100. Това е растеж на държавата! Ако икономиката ни продължи да се развива, за четири години БВП ще достигне 120 милиона и това е заложено в програмата ни”, каза Борисов като подчерта, че това е постижимо само в управление на ГЕРБ.
Бившият премиер обясни, че подадената оставка на ръководеното от него правителство е била морален акт. “Можем да продължим напред в развитието на държавата, доказали сме, че можем. Ще го направим, ако хората гласуват за нас на 26-ти март. Ако не – това е демокрацията”, коментира Бойко Борисов.
По думите на лидера на ГЕРБ, партията предвижда редица мерки за ефективна и справедлива съдебна система. Борисов подчерта, че в следващ управленски мандат на ГЕРБ държавата ще подпомага финансово инвитро процедурите, колкото и опита да са необходими. “Това е реално решение за хората с репродуктивни затруднения. Държавата трябва да помогне на семействата, които желаят да имат деца”, категоричен бе той.

Среща с жителите на Смолян

Публикувахте от Бойко Борисов в 4 март 2017 г.

Реформата в съдебната система е изключително сериозен въпрос, за който сме предвидили конкретни мерки в предизборната пр...

Публикувахте от Бойко Борисов в 4 март 2017 г.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов