Избрани Новини

Борисов: Нинова пак ми отказа дебат

"За ГЕРБ властта не е самоцел. ГЕРБ управлява в интерес на хората"

"Обадих се лично на Корнелия Нинова. Не е хубаво нито мъжете да се правят на жени, нито жените да се правят на мъже. Все пак съм мъж и ѝ предложих да дискутираме. Но тя пак ми отказа дебат", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с жители в Кюстендил. „Не, тя тотално ми отказа. И измрънка – “Или това, или това“. Ами, като не искаш, много ти здраве, аз пък идвам в Кюстендил. Ако Нинова има по-добър екип и могат да управляват по-добре от нас – добре.“

"Ще застана отстрани и ще започна да пляскам. Ние сложихме най-червената Мая Манолова да е омбудсман. Правят поголомни промени с техни кадри, откакто БСП са на власт. Кой е очаквал, че след като Румен Радев спечели изборите за президент ще управлява Огнян Герджиков? Затова аз попитах Нинова, ако те спечелят, който ще управлява. Но останах без отговор", каза още Борисов.

"Можеше да не допуснем това. можеше да останем на власт и да не подаваме оставка, но нямаше да е честно. Дадохме оставка, за да видим хората какво пак ще изберат. Ние не сме комунисти да се запъваме и властта да я даваме само с кръв", заяви председателят на ГЕРБ. "Много благодаря на Герджиков, че поне призна днес, че миналото правителство му е оставило доста пари. Но държа да отбележа: оставихме им 880 милиона лева излишък. Сега вече са с 50 милиона по-малко. Ще видим март месец каква ще е сметката. Защото ние мачкахме контрабандистите, където ги докопаме."

"Дори не искам да убеждавам хората дали от ГЕРБ сме по-добри или не. То е видимо. От ГЕРБ имаме много пряка връзка с народа. С него идентифицирахме два много сериозни проблема - образованието и бюрокрацията", уточни Борисов.

"България бе като остров на стабилност на Балканите. Дано на 26 март не потопим и него", заключи Борисов, визирайки случващото се в съседните ни страни - протести, недоволство и лоша икономика.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)