Избрани Новини

ГЕРБ-Благоевград: Лидерът на БСП Корнелия Нинова за пореден път показа, че най й приляга да я наричат "Г-жа Лъжа”

На последното заседание на Националния съвет на партията Нинова изрече куп лъжи

ГЕРБ-Благоевград изрази своята позиция: Лидерът на БСП Корнелия Нинова за пореден път показа, че най й приляга да я наричат „Г-жа Лъжа”. На последното заседание на Националния съвет на партията Нинова изрече куп лъжи: че след две години управление на ГЕРБ, България отново е изправена пред опасността за спиране на еврофондовете, че ЕК може да спре парите през втората половина на 2017 г., че изплатените средства са малко над 7%, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансирането по ОП „Околна среда”, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020. 
Не е случайно, че г-жа Лъжа атакува точно еврофондовете. Там, където БСП най ги боли, че ГЕРБ са силни, където най-много ги е страх и където най-добре знаят колко можем ние и не могат те. Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския. Имаме вече сключени договори за 36% от бюджета за България. Тоест над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет. Служебното правителство дори и да не договори нито лев в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България по резултат.
По повод лъжата на лидера на БСП за опасността да бъде спряно финансирането по Оперативна програма „Околна среда” фактите са следните: Ако Корнелия Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Тя обаче не знае това, но пък отлично знае, че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП. По-полезно ще е, ако лидерката на социалистите остави кметовете и администрацията да си вършат работата – там хората разбират по-добре от нея какво и как трябва да стане.
И още факти: След двегодишно управление ГЕРБ оставя системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт.
Европа вярва на ГЕРБ, защото знае какво можем и вижда ясно какво постига. Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас има хора, които да вярват на Корнелия Нинова, то в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Няма как днес да сме виновни за нещо, което те утре ще сбъркат.
Измислица на г-жа Лъжа и компания е, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020. Предварителните условия, 45 на брой, с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.

Г-жа Лъжа е добре да разбере, че Европа не работи като БСП - със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време.
През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като не бяхме на власт! Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени.
Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)