Избрани Новини

Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев: Нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по – добри от тези на БСП

Новините

23-01-2017, 16:21

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 100 000 туристи са посетили Община Русе през 2016-а

ГЕРБ оставя системата за европейско финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма , а ако имаше какъвто и да е проблем ЕК щеше да реагира

Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо председателят на БСП г-жа Корнелия Нинова е надеждата за столетницата. Г-жа „Лъжа“ неслучайно започва речта си с еврофондовете. Там, където най ги боли, че сме силни, където най – добре знаят колко можем ние и колко не могат те. Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по – добри от техните, заяви днес народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе и областен координатор на политическата сила Пламен Нунев.

В средата на 2009 година бяха разплатени 1 % от средствата, а в средата на 2016 година – над 2.5 % Само за последните месеци вече са достигнати 7.5 %. Това е значително по – добър резултат от средноевропейския, отбеляза той.

Имаме вече сключени договори за 36 % от бюджета на България. Това ще рече над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020 година. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17 % от общия бюджет. Служебното правителство може да не договори и разплати нито един лев през следващите два месеца. Въпреки това в Европа отново ще има кой да догонва България по резултат.

Лъжа е, че програма „Околна среда“ е застрашена от спиране. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи Европейския съюз, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП. Подготвя ги, че предстои страшно, ако ГЕРБ я няма.

Страшно ще е,но вие си карайте работата, г-жо „Лъжа“, и оставете кметовете на мира, а администрацията – да работи, коментира  Нунев.

ГЕРБ оставя системата за европейско финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма , а ако имаше какъвто и да е проблем Европейската комисия щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойде на власт. Европа вярва на ГЕРБ, защото знае какво можем и вижда ясно какво постигаме. Утре, ако не се работи здраво и честно, може да има проблем. Ако у нас някой може да повярва на лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Няма как днес ГЕРБ да е виновен за нещо, което утре БСП ще обърка, подчерта народният представител.

Предварителните условия,45 на брой,с които така гръмко К. Нинова плаши, са  всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме осъществили в голямата си част. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнение на 90 % и остава само да бъдат финализирани и докладвани на Европейската комисия. За това България има срок до края на месец юни. Работата е почти изцяло свършена, а докладването може да извърши всяко правителство, посочи Пламен Нунев.

Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма опасност Европа да ни спре парите. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време. През 2014 година, когато дори в Европейския съюз не можеха да търпят безобразията на БСП, парите за България бяха спрени. Това стана близо година откакто ГЕРБ не бе на власт. Месец по – късно ГЕРБ отново дойде на власт. Показано бе разбиране и воля да се поправят грешките на БСП. Едва тогава плащанията бяха възстановени. Това значи едно – парите от ЕС следват резултата, а не думите.

Затова и традиционно БСП не може да ги управлява, заключи Нунев.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов