Избрани Новини

Депутатите от ГЕРБ: В Европа място за пазарлъци и обвинения няма

Ако у нас някой все още може и да повярва на лъжата...

„Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо г-жа Нинова е надеждата за БСП“, коментира депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов по повод твърдението на лидерката на БСП, че за три години са изплатени едва 7% от Европейските фондове.
„Г-жа Лъжа неслучайно започва речта си с еврофондовете. Там, където най ги боли, че сме силни, където най ги е страх и където най-добре знаят колко можем ние и не могат те. Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните“, обясни той.
Мартинов съобщи, че по официални данни от ЕК в средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския.
„Вече имаме сключени договори за 36% от бюджета за България, над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет“, подчерта депутатът от ГЕРБ.
„Оставяме системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа вярва на ГЕРБ, защото знае какво можем и вижда ясно какво постигаме“, коментира и Румен Иванов, депутат и областен ръководител на ГЕРБ-Добрич.
„Ако у нас някой все още може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Предварителните условия, 45 на брой,  с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Сиреч работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство“, обясни депутатът.

Източник:МГ Добруджа



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)