Награждават в конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците“

Конкурсът се провежда за десета поредна година

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград отново кани на награждаването на номинираните журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. Конкурсът се провежда за десета поредна година. Той е създаден от Община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия по идея на Общинския съвет по наркотични вещества.

Тази година се навършват 20 години от убийството на ирландската журналистка  Вероника Герин, която е убита по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни 1996 г. С провеждането на конкурса Общинският съвет по наркотични вещества си постави за цел да подпомогне усилията на журналистите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет,  както и да съдействат  за намаляване на криминалните прояви, каквито се наблюдават в момента на локално и на национално ниво.

Номинациите в конкурса са в три раздела: печатни издания, електронни медии и документално кино.

Церемонията по награждаването ще се състои на 2 ноември 2016 г. (сряда) от 11:00 часа в зала „22 септември” в  Община Благоевград.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен