Избрани Новини

Малки журналисти изучават благоевградските черкви

Православният клуб "Кандилце" продължава своята журналистическа дейност и през август

Детският журналистически клуб "Кандилце" към Православния информационен център в Благоевград и през август продължава своята дейност. Малките журналисти и през лятната ваканция се трудят неуморно и събират материали за новия брой на вестник "Кандилце", както и за постоянната си съботна рубрика "Кандилце" по Радио Благоевград. Заедно с ръководителя на курса журналистката Антоанета Гулева и координатора на центъра презвитера Мирела Кючукова те се запознават с историята на православните храмове в Благоевград и околностите. Вече посетиха черквата "Свети Архангел Михаил" в благоевградското село Еленово, където разговаряха с отец Стоян Бербатов. Отидоха и до село Бараково, където отец Светослав Кючуков им разказа за черквата "Успение Богородично". Взеха интервю и от 80-годишния дядо Станчо, който работи в черквата и знае много интересни истории за миналото на храма и хората в Бараково. Интервюираха и създателя на музея за Балабановата фабрика дърворезбаря Иван Панайотов.

Днес се подготвят за нови журналистически изяви. Младите напористи журналисти този път ще научат повече за черквата "Св.Никорлай Летни" в благоевградския квартал "Грамада". И успоредно с практическите занимания си припомнят теоретическите познания, натрупани от месец октомври, когато започна курсът.

Групата от млади журналисти всяка седмица се увеличава, расте броят на желаещите да научат повече за журналистиката. Всеки е добре дошъл, а занятията са всеки четвъртък от 10 часа в Православния информационен център. Курсът, естествено, е безплатен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)