Кметът Камбитов откри символично ремонтирания Дом за медико-социални грижи в Благоевград

Основният ремонт бе направен в рамките на месец

Кметът д-р Атанас Камбитов символично откри обновения и модернизиран Дом за медико-социални грижи „Свети Стилиян“ в Благоевград. По стара българска традиция и в знак на благодарност за извършените ремонтни дейности в oома,  той бе посрещнат с питка и мед от работещите в социалното заведение. „Бяхме поели обещание за този ремонт и го спазихме. В момента средата в дома и за децата, и за персонала е много по-различна, по-уютна, по-комфортна и най-важното - много по-здравословна. Ремонтът е направен с дарения от партньори на Община Благоевград, за което искам да благодаря“, каза в приветствието си д-р Атанас Камбитов. Отец Петър от благоевградския храм „Въведение Богородично“ извърши водосвет за здраве на децата и работещите в социалното заведение. По време на тържеството директорът на дома д-р Атанаска Туджарова благодари на кмета за отзивчивостта и помощта, която им оказва. „Благодарение на оказаното съдействие от Ваша страна се осигуриха отлични условия за отглеждането и възпитанието на децата в лечебното заведение. Сърдечно Ви благодарим за подкрепата, която ни оказвате, и за Вашата съпричастност към децата в нужда. Вашата подкрепа е израз на човечност и тържество на добротата“, заяви д-р Туджарова.

По време на символичното откриване кметът Камбитов подари икона на Света Богородица и Младенеца  и пожела винаги да бдят над децата и персонала в социалното заведение.

Основният ремонт в Дома за медико-социални грижи в Благоевград бе направен в рамките на месец. Изцяло е подменена дограмата, като на мястото на дървената е поставена алуминиева. Основно са ремонтирани всички помещения в дома, както и коридорите, които водят до стаите на децата и тези на медицинския персонал. Подменени са и интериорните врати. Старото осветление е сменено с енергоспестяващо. Строително-монтажните дейности бяха извършени с цел да се осигури абсолютен комфорт на децата, живеещи в дома и осигуряване на по-добър микроклимат. Това е поредната стъпка на д-р Атанас Камбитов за подобряване на социалните услуги в Община Благоевград.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен