Избрани Новини

"Образи и звуци" в Арт център - Илинденци

Ще се открие нова част от галерийния комплекс на "Мраморния град на изкуствата"

Община Струмяни, "Арт център - Илинденци" и СБХ отправят покана за творческите прояви "Образи и звуци" на 15 октомври в Арт центъра в село Илинденци. Ще бъде представено и 13-тото издание на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува", Микрево, който ще се проведе между 21 и 23 октомври.

С керамични пластики на художника Атанас Гаджев ще се открие нова част от галерийния комплекс на "Мраморния град на изкуствата". Ще бъде открита и художествена изложба с произведения, създадени по време на пролетния живописен пленер, организиран съвместно от СБХ и Фондация "Арт център - Илинденци" с участието на художниците Сашо Евтимов, Атанас Ташев, Валентин Топалов, Донка Павлова, Стефка Аройо и Чавдар Петров. Ще се постави началото на международния пленер с участието на Камен Старчев, Милчо Костадинов, Димитър Петрински, Димитър Петров.

Гостите на събитието "Образи и звуци" ще чуят изпълненията на класическа музика на струнни инструменти и ще имат възможност да разгледат туристическия обект "Глинени еко къщи" в село Илинденци.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов