Избрани Новини

Чистият въздух привлече чужденците да се преселят в Илинденци

Местните хора са свикнали с чужденицте

Чистият въздух привлече чужденците да се преселят в село Илинденци, каза за радио ‘‘Фокус’’  Илия Башлиев, кмет на селото. Той уточни, че, тъй като Илинденци е разположено в полите на Пирин планина, климатът там е много благоприятен и различен от климата в града.

"Хората, които вече са се заселили в Илинденци, като например руските семейства, привличат свои приятели да дойдат да живеят тук. Това е едно от най-прекрасните села в Община Струмяни. Също така чужденците са много доволни от самото отношение на местните към тях“, допълни Башлиев. Той добави още, че много голяма част от тях дори знаят български и успяват да се разбират и да общуват с местните. По думите му, някои от преселниците изобщо не искат да се завръщат по родните си места. 

В селото четири руски, едно немско и две английски семейства, като се очаква още две руски семейства да се заселят там, но все още ремонтират къщите си и затова не са се установили, а са в Русия. "Едно от аглийските семейства ще се върне за втори път в селото. Те си купиха къща, но в момента я ремонтират и когато стане готова, ще се върнат отново. Те живееха преди години в Илинденци, но после се преместиха в едно от селата край Велико Търново, но сега пак искат да се върнат в Илинденци и си купиха нова къща“, допълни Илия Башлиев. Той добави още, че сред чужденците има и семейства, чиито деца идват също в България, като например едно от руските семейства, което има син и е записан да учи в Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов