Избрани Новини

Петрич пръв в Благоевградска област въвежда обучение по религия

От 340 родители на първокласници и деца от предучилищните групи, 318 са избрали децата им да учат веднъж седмично религия

От 340 родители на първокласници и деца от предучилищните групи, 318 са избрали децата им да изучават веднъж седмично религия. Това обяви кметът на общината Димитър Бръчков на родителска среща  в село Първомай. На срещата присъства и богословът Таня Димитрова, като двамата с Димитър Бръчков мотивираха решението на общинското ръководство за въвеждането на факултативен час по религия за предучилищни групи и първи клас с идеята за възпитаване на нравствени добродетели и ценности и уважително отношение към околните. Богословът Таня Димитрова подчерта, че обучението няма допълнително да натоварва децата и не изисква подготовка вкъщи. Учебниците и помагалата по религия за първолаците са одобрени от Министерството на образованието и науката.

Община Петрич е първата в област Благоевград, която въвежда този час за учениците от предучилищна група и първи клас. Кметът Димитър Бръчков каза, че от следващата учебна година ще се мисли в посока въвеждането на часа и за ученици от началния курс поради голям интерес и желание от страна на родителите на по-големите ученици, заявен на проведените досега родителски срещи в общината.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов