Избрани Новини

Силно плевенско присъствие на "Пирин фолк 2016" (Видео)

Гласовити дами от Ставерци и музикалното училище ще участват в тазгодишното издание на конкурса

Силно плевенско присъствие ще има на тазгодишния "Пирин фолк". Както знаете, Сандански ще посрещне XXIV-тото издание на международния фестивал на 27 и 28 август от 20,30 ч. Летният театър очаква всички любители на хубавата македонска песен за един истински празник.

Специална изненада организаторите подготвят и с изпълнението на химна "Добре дошли в Сандански, приятели". За пръв път той ще бъде представен по коренно различен начин от досегашните с изключителното участие на местни творчески екипи.

Билети за събитието може да се намерят в мрежата на Eventim.

Атанаска Иванова от плевенското село с. Ставерци ще се представи в Конкурса за авторска македонска песен с "Чуйте, българи”. Като ученичка в малките класове започва да взима уроци по акордеон в ДМШ в гр. Троян, да танцува народни танци, първоначално в с. Черни Осъм, след това в с. Орешак, а в последствие в гр. Ловеч. След завършване на средното си образование започва да пее във вокално трио за народни песни „Здравец“ към ансамбъл „Здравец“ – гр. Троян.

18-годишната Виктория Стефанова, възпитаничка на НУИ "Панайот Пипков" участва в Конкурса за изпълнителско изкуство с "Пролей сълза, Пирине”. Интересна подробност е, че през 2013 г. Виктория участва за първи път на фестивала, месеци преди да направи 16 години с песента "Сбогуване". Тогава печели и трета награда на публиката. Вече четири години гласовитата тетевенчанка е ученичка на Националното училище по музикално, танцово и изобразително изкуство "Панайот Пипков“ гр. Плевен, специалност Български народни танци с хореограф Танушка Арабаджиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов