Избрани Новини

Радостина Паньова, Благица Павловска и Румяна Попова с рецитали на "Пирин Фолк"

Ще участва и ансамбъл "Чинари"

Тазгодишното 24-то издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк” Сандански 2016 г. ще има изключително силно присъствие на гост-изпълнители. Изявени, доказани и обичани имена в македонската музика ще изнесат свои самостоятелни рецитали.
На конкурсната вечер на 27 август за зрителите в Летния театър на Сандански ще пее македонската прима Благица Павловска. Тя ще изпълни свои емблематични песни, с които е печелила много награди в Македония и у нас.
На гала-вечерта на 28 август две изпълнителки ще поднесат своя музикален реверанс към всички на живо и пред телевизионния екран.
Младата и талантлива Радостина Паньова ще отбележи 10 години на професионална сцена със зрелищен спектакъл. Тя ще поднесе микс от нови песни, включени в юбилейния й албум „Моя истинска любов”. Специално за санданчани тя ще представи и песента си „Моят Свети Врач”, която е печелила награда от престижния международен фестивал Пирин Фолк.
Символът на македонската песен Румяна Попова ще зарадва многобройните си фенове с изключителен тоалет. Тя ще изнесе своя рецитал със стогодишна рокля. Тя е наследена от чеиза на баба й, като е на основата на казмир – част от кюстендилската традиционна женска носия.
Специално участие след няколкогодишно отсъствие ще вземат и абсолютните професионалисти от Ансамбъл „Чинари”. По тяхна хореография и с техни танци ще преминат всички изпълнения на фестивала. Те ще открият с нов оригинален танц концерта на лауреатите на 28 август.
На сцената на Летния театър в Сандански в първата конкурсна вечер на 27 август ще се качат 16 изпълнители, които ще се състезават в конкурса за авторска македонска песен и 16 изпълнители, които ще се борят за наградите в конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)