Избрани Новини

Очакват бум на туристи в Сандански заради "Пирин фолк"

Събитието ще се състои на 5 и 6 септември

Хотелиерите в курорта Сандански очакват истински бум на наши и чужди туристи за Международния фестивал „Пирин фолк 2015", съобщава standartnews.com. Те обаче ще осигурят над 150 безплатни стаи за фолк певиците и официалните гости на събитието. Десетки собственици на хотелски комплекси ще направят този жест и по този начин ще подкрепят поредното издание на най-големия музикален форум в региона. Основен организатор на проявата е общината.

"Този музикален форум, винаги в началото на септември, ни превръща в музикалната столица на България. Затова решихме да спестим доста финансови средства на общинската хазна", споделиха хотелиерите. Над 40 хотела ще предоставят безплатни помещения. Бройката е съгласно техния капацитет. По-малките комплекси отпускат по 1-2 стаи, по-големите – по 4-5 стаи.

Фестивалът ще се проведе на 5 и 6 септември. Първата вечер от 20,30 часа в Летния театър ще е конкурсът за нови авторски песни. Четири часа по-рано по улица „Македония" ще има дефиле на фолклорни групи, които в 17,30 часа ще изнесат концерт на площад „България". Втората вечер е международният конкурс за изпълнители, а след него е награждаването на победителите.
Стотици гърци и македонци, както и хиляди нашенци ще атакуват курортния град през уикенда заради фестивала. Между 3000 и 4000 гости ще приюти курортът, легловата база ще е заета на 100%.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов