Община Кюстендил получи награда "Золотая муза"

Тя е за принос в развитието на културните взаимовръзки между двете държави

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и председателят на читалище "Братство" Иван Андонов получиха наградата „ЗОЛОТАЯ МУЗА”.

На официална церемония в Мраморната зала на Руския културно-информационен център бяха раздадени Годишни награди "Золотая муза" 2016 за принос в популяризирането на руската култура и изкуство в България.

Събитието се реализира със съдействието на Руския културно-информационен център - София, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров", Първия частен руски театър в България, Фондация „Золотая муза" и „Велики учители".

Две от главните награди бяха връчени на Община Кюстендил в лицето на кмета Петър Паунов и на Иван Андонов - председател на НЧ „Братство 1869", за техния принос в развитието на културните взаимовръзки между двете държави, както и за активното им съдействие за организирането на ежегодния Международен фестивал "Велики учители" и Клавирен конкурс „Виктор Мержанов", които вече пет години се провеждат в гр. Кюстендил.

Наградата „Золотая муза" е учредена през 1994 г. по идея на Нели Волкова-Куртева, почетен председател на журито, художествен ръководител на Първия руски частен театър и със съдействието на бившия посланик на Руската федерация в България Александър Авдеев и министър Ема Москова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен