Избрани Новини

ГЕРБ - Кюстендил присъства на емблематичния Празник на черешата

Изложението на плодовете на овощния труд за страната започва от Кюстендил през 1896 г.

Общинското ръководство и съветниците от ГЕРБ - Кюстендил присъстваха на емблематичния за кюстендилци Празник на черешата, който се проведе за девети пореден път в областния град. Официалното откриване на празника уважиха общинския координатор на политическата сила Виктор Янев, организационният секретар и член на НИС на ЖГЕРБ Михаела Крумова, членове на ръководството и общинските съветници от ГЕРБ.

Тази година Празникът на черешата събра десетки занаятчии и черешопроизводители, които представиха продукцията си на тридневна изложба-базар в централната градска част. Освен изложбата, организаторите бяха предвидили и арт-ателиета за деца, конкурс за най-едра череша и най-красив щанд. Изложението на плодовете на овощния труд за страната започва от Кюстендил през 1896 г., когато е учредена Първата национална овощарска изложба и градът получава званието “Майка на българското овощарство”.

Малко преди официалното откриване представителите на ГЕРБ - Кюстендил почетоха 122-годишнината от рождението на големия български политик и обществен деец Димитър Пешев. Цветя в знак на признателност към приноса на кюстендилеца за спасяването на българските евреи бяха поставени пред неговия бюст-паметник на площад „Велбъжд“ в областния град.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов