Избрани Новини

Индексираха списание на ЮЗУ в RePEc

Списанието “Икономика и управление“ се издава от Стопанския факултет

Списанието “Икономика и управление“, издавано от Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевградq бе индексирано в независимата платформа „Рисърч Пейпърс ин Икономикс“. Тя е създадена от комбинираните усилия на доброволци от 82 страни за разпространение на изследванията и измерване на приноса в икономиката и свързаните науки. Включването на списанието в тази платформа ще спомогне за популяризирането му извън територията на страната ни.

„Икономика и управление“ започва да се издава през 2005 година, като до настоящия момент то съдържа над 700 публикации. Издаването и популяризирането на списанието е свързано с по-нататъшното развитие и обновяване на научните изследвания и учебния процес във факултета. Целта му е да популяризира научните новости и да удовлетворява потребностите на практиката.

Публикациите в списанието обхващат научни сфери, съответстващи на научната и образователната проблематика и профилирането на специалности в Стопанския факултет – мениджмънт, маркетинг, финанси, счетоводство и контрол, социално-културни дейности, туризъм, социална политика, инфраструктура и други.

Списание “Икономика и управление” се явява среда за среща на мненията и оценките на учени, изследователи и специалисти от сферата на науката и на стопанския живот.

Редакционната колегия се стреми да поддържа високо равнище на научните и научно-приложните разработки и същевременно да предоставя възможност не само на утвърдени и авторитетни български и чуждестранни учени, но и на начинаещи преподаватели и докторанти да публикуват своите идеи. На страниците на списанието могат да споделят свои виждания и специалисти от стопанската практика.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов