Избрани Новини

Млади дизайнери от ЮЗУ направиха етно пърформанс на открито

Показаха артистичност, красота и нови креативни идеи с в село Ковачевица

Студенти от специалност "Мода", ръководени от проф. Георги Драчев и ас. Мария Онтева,  показаха артистичност, красота и нови креативни идеи с етно пърформанс в село Ковачевица. Своите умения демонстрираха и учениците от паралелката по "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил" с ръководител Соня Воденова на Неврокопската професионална гимназия "Димитър Талев".

Младите дизайнери сътвориха тоалети, вдъхновени от българската носия и архитектурата на родопското село. Те използваха спомагателни материали за изработката на облеклата вместо текстил, което превърна работата им в интересно предизвикателство. Съвместният арт проект между студенти и ученици завърши със заснемането на фотосесия. Магичната атмосфера на Ковачевица отлично се хармонира с етно елементите в колекцията на дизайнерите.

Югозападният университет "Неофит Рилски" има подписан меморандум за сътрудничество с Неврокопската професионална гимназия "Димитър Талев". Той дава възможност на учениците от паралелката по "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил" да запишат специалност "Мода" в университета без приемен изпит. Възпитаниците на гимназията ще бъдат приемани с оценките по специалните предмети от дипломата за средно образование.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)