Избрани Новини

Кючеците май вече не са традиция в Кресна

Кметът с лични средства подари екскурзия на абитуриентите до Дойран

Безсрамната гавра с празника на абитуриентите от випуск 2014/2015г., която качи на масата в кметския кабинет десетина тийнейджъри и беше безсрамно обявена пред националните медии за местна "традиция" от Илиян Кръстев - бивш кмет на Кресна и настоящ общински съветник тази година, е на път да се размине на завършващите 12-ти клас в местната гимназия, информират от кметската администрация.
Още преди да се пребори за кметския стол, настоящият градоначалник Николай Георгиев заклейми отвратителното деяние на своя предшественик и заяви, че това е едно от най-срамните петна, които са "лепвани" на челото на Кресна.
Днес, една година по-късно, абитуриентите от новия випуск на СОУ  "Св.Паисий Хилендарски" в Кресна са изпратили писмо до кмета със следното съдържание: "Г-н кмете, ние, учениците от XII клас, сме трогнати от жеста, който направихте за нас, подарявайки ни екскурзия до Дойран. Никой друг кмет не е толкова щедър към зрелостниците си. Благодарим Ви!", а повод за краткото послание е подарената двудневна екскурзия до Дойранското езеро за всички абитуриенти на 12-ти и 13-ти май 2016 г. Кметът Николай Георгиев е организира предварително всичко с лични средства и подаръкът наистина се оказа една изключително приятна
изненада за младите хора.
Това не е спорадичен жест на младия градоначалник, а последователна управленска политика, която премина до този момент през редица инициативи в подкрепа на социално уязвимите обществени групи и младите хора в общината. Обгрижването на социално слабите по време на
Коледните и Великденските празници, специалната грижа към нуждите на децата и младите майки чрез благотворителни акции по Коледа, в която бе ангажирана и гражданската енергия на местните емигранти и създаването на първата безплатна млечна кухня до 3 г. в Югозападна България, грижата за духовното израстване и сплотяване на местната общност чрез инициативи за възстановяване на местни църкви и манастири и борбата за формиране на морални устои у младите, която преминава през внедряване на стандарт за качество на образователната среда в СОУ "Св.Паисий Хилендарски" и връзката с Българската православна църка ненапразно отредиха първото място на Николай Георгиев в класацията по темата "Сигурност" на авторитетното издание на българските общини Кмета.БГ за населени места до 20 000 жители за месец април.
  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов