Планинските къщи за гости са предпочитани за почивка в Добринище

За семейство с две деца ваканцията в Добринище за три дни излиза 570 лева

В Добринище отдавна няма свободни места за празниците. Около 80% от хората, предпочели планинския курорт, са българи, останалите македонци и гърци. За семейство с две деца ваканцията в Добринище за три дни излиза 570 лева в тризвезден хотел. Включени са спа процедурите, нощувките, закуските, вечерите и Великденския обяд с агнешко печено.

Йорданка Димитрова: "Много уютно. Избягваме от градския шум на София, в същото време в центъра има хубави градинки, минералната вода, въздуха, като цяло сме много доволни.

Елена Шумарева - управител на хотел: "С какво привличат хотелиерите гостите?" - "Свети Пантелеймон" манастира, който се намира на около 6 километра от нас, църквата "Света Богородица", която е вече на 3 века близо, сребърната вода.

Туристите харесват уюта, тишината, планинския въздух, лековитата минерална вода и гостоприемните домакини.

Златко Стойкович: "Прекрасна природа! В Добринище сме за пръв път, в Банско сме били, ама Добринище е много убаво, препоръчвам на сите да дойдат да видат."

Хотелите и къщите в Добринище ще бъдат пълни с гости и за Гергьовден. Тогава почти всички жители ще се облекат в носии за празника и за ритуала "Топене на китки", който тук почитат откакто се помнят, съобщава БНТ.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"