Избрани Новини

Благоевградчани ще почиват в Гърция за Великден

Добрите оферти и ниските цени привличат повечето туристи

Най-предпочитаните места за почивка през великденските празници от благоевградчани са Гърция и Македония, информира БНТ. Според туроператорите добрите оферти и ниските цени привличат повечето туристи. Все по-малко са запитванията за Турция заради страха от възможни терористични атаки. Много благоевградчани избират да почиват и в курортите в страната ни.

Най-предпочитаните дестинации у нас за Великден са Банско, Боровец и Велинград. За да използват намаления, хората отдавна са направили резервации за почивните дни. Според туроператори в някои хотели в България пакетите, които се предлагатq са много по изгодни от тези в Гърция или Македония.

Юлия Цветкова, туроператор: “Нашите хотели включват празнична вечеря, празничен обяд с традиционно великденско агне, традиционна музика.”

Пакетите, които предлагат хотелиерите за великденските празници, са предимно тридневни. В България в хотелите с по-ниска категория цените за три нощувки с включени закуски и вечери са около 200 лева на човек. В хотелите с по-висока категория пакетите, които се предлагат, са между 500-600 лева на човек. Офертите за три дни в Гърция са по-скъпи, отчитат туроператори.

Юлия Цветкова, туроператор: "За Корфу може 490 лева, но тук се говори на базата ол инклузив и включени някъде екскурзии.”

Според туроператорите се очаква много гръцки туристи да почиват в страната ни за Великден.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)