Избрани Новини

Великденско настроение цари в Разлог

Деца и скулптор изрисуваха великденско яйце

Учениците от 4 "б" клас на НУ “Св.св. Кирил и Методий“ в Разлог с класен ръководител Гергана Копанарова, изрисуваха с помощта на скулптора Асен Ботев великденското яйце пред сградата на Община Разлог.

То украсява центъра на Разлог за поредна година, като всeки път яйцето се изрисува по различен начин. Високо е 2 метра и тежи близо 1.5 тона. Отвътре е направено с желязна конструкция, а отвън с гипс. Разглобява се на две и е пригодено за изрисуване за всеки Великден. Яйцето се превърна в символ на Великденските празници в Разлог. Любимо място е за снимки по време на празниците на жителите на града и неговите гости. То е подарък от Община Разлог именно за тях.

Децата от 4 "б" клас на началното училище изрисуваха огромното яйце с рисунки, които те смятат, че едно великденско яйце трябва да има. Рисунките символизират най-важните неща за празник като Възкресение Христово - смирението, добротата, красотата, хармонията, щастието и преди всичко възраждането.

Освен боядисването на великденското яйце малчуганите украсиха и дръвчета пред общинската  администрация с изрисувани яйца от стиропор и така създадоха настроение за всички пред  най-големия християнски празник Великден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов