Избрани Новини

Бай Асен от Церово се отърва от излишъка за глобата

Преди дни мъжът отишъл до банката и разбрал, че в сметката от дарения се е събрала немалка сума

75-годишният Асен Канджев от село Церово дари близо 4000 лева на дете от Благоевград със здравословни проблеми, съобщава БНТ. Дядото стана известен с това, че за да плати глоба за незаконно отсечено дърво в собствената си нива, продаде магарето си. Стотици хора обаче събраха пари, за да му помогнат финансово.

Парите за глобата за отсеченото дърво дядо Асен получил от българин, който живее в Германия. Трогнати от историята с продаденото магаре обаче, хора от цялата страна продължили да изпращат пари. Преди дни мъжът отишъл до банката и разбрал, че в сметката от дарения се е събрала немалка сума.

Асен Канджев: Смс-и ли са изпращали, суха пара ли са давали, не знам, беха станали 3910 лева.

С парите решил да направи добро. Свързал се с родители на дете, болно от детска церебрална парализа. То имало остра нужда от специализирана инвалидна количка.

Асен Канджев: "Деянчо се казва,  видяхме го, запознах се с родителите и подарих му тия пари да му купят количка на детенцето. Едно жилавко, пъргаво детенце… Тея парички все едно бех сложил раница от 30 кг на гърба, олекна ми на душата, некои хора дано са се разчуствали да има повечко такива хора, да помагат на такива дечица".

Сега дядо Асен ще продължи стария си живот. Пак ще разчита на пенсията от 200 лева. Не съжалява, че е дарил парите.

Асен Канджев: "Тия пари най-много да ме разлигават, да купя един компютър, да седна, да играя на игри. Докато аз съм свикнал на сиромашко".
А съдебните драми за него продължават. Делото, което води, за да докаже, че законно е отсякъл дървото в собствения му имот не е приключило. Човекът е решен да докаже, че не е виновен и че актът за незаконна сеч, заради който той продаде магарето си, не е трябвало да му се съставя.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)