Избрани Новини

С 720 000 лева Банско ще развива туризма си

Повечето ще отидат за организиране на фестивали и концерти

Развитието на туризма в Банско е приоритет и през тази година. Курортната община е заложила 720 000 лева в бюджета си за тази година за насърчаването и развитието. По-голямата част от сумата- 600 000 лева, са отделени за организиране на събития и мероприятия с местно и национално значение - фестивали, концерти, фестове. Община Банско е заделила и 65 000 лева за реклама на туристическия продукт, както за участие на туристически борси и изложения.

В общинския бюджет са отделени допълнителни 35 000 лева за посетителския информационен център, информационно обслужване на туристите и рекламни материали. 20 000 лева отделно ще бъдат похарчени за взаимодействие с туристическите сдружения и други представители на туристическия бранш.

Всички средства за развитие на туризма и реализирането на заложеното в програмата на общината, се набират само от туристическия данък, който е определен по реда на Закона за местните данъци и такси. За 2015 година в Община Банско са събрани 714 000 лева.

Сред основните мерки за насърчаване на туризма в региона са изграждането на нови аткрации, които да привличат туристите целогодишно. С общински средства ще бъдат построени стена за катерене, велоалеи до Добринище и околните села, въжен парк и други, допълва БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)