Избрани Новини

В Банско отчитат спад на туристите с 10 процента

Ски условията в курорта са отлични и се очаква зимният сезон да продължи до средата на април

В Банско отчитат 10-процентов спад на туристите за първите два месеца от годината в сравнение със същия период на 2015 г. Но въпреки това местните представители на туристическия бизнес не са песимистично настроени, защото ски условията в курорта са отлични и се очаква зимният сезон да продължи поне до средата на април.

Като основна причина за регистрирания спад се сочи блокадата на българо-гръцката граница, която продължи близо месец. Това попречи от една страна на гръцките туристи да пристигнат на ски у нас. Блокадата обаче спря и туристите, които са планирали да дойдат у нас, минавайки през Солун.

Според хотелиерите лек отлив има и заради опашките пред единствената кабинкова линия в ски зоната, както и пистите, които се оказват тесни за всички желаещи.

По думите на Малин Бистрин, който е председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско,  причините за отлив на туристи от Банско са комплексни, не само липсата на сняг, но и липсата на адекватно решение за развитието на ски зоната в курорта като цяло, информира bansko.net.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден