Избрани Новини

Блокираха междинната зона преди ГКПП "Кулата"

Осем километра е вече колоната от тежкотоварни камиони на наша територия

Представители на фирми за международни превози и шофьори на тежкотоварни камиони блокират междинната зона преди граничния пункт "Кулата", предаде БНР. 
Осем километра е вече колоната от тежкотоварни камиони на наша територия, а стотици шофьори тръгнаха пеша към Кулата, за да заявят готовност за стачни действия. След едночасово обсъждане на ситуацията инициативният комитет, създаден още миналата седмица, обяви решението за затварянето на пътя с жива верига. За действията са уведомени полицията и областният управител на Благоевград.
Хората са категорични, че дори гръцките фермери да отворят поредният 5-часов прозорец за пропускане на камионите, няма да отстъпят, тъй като това не решава проблема и договореностите не се спазват. За ситуацията е информиран министърът на транспорта Ивайло Московски.
Расте напрежението сред нашите превозвачи, блокирани на гръцка територия – някои от тях изминаха пеша над три километра, за да се включат в протестните действия на Кулата и упрекнаха българската държава, че ги оставя на произвола на съдбата. На гръцка територия колоната от чакащи камиони вече е над 15 километра, като според нашите шофьори там в понеделник протестиращите фермери в Гърция са уведомили техните власти за 72-часова блокада на границата. Официално потвърждение на тази информация все още няма на наша територия.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)