Избрани Новини

Сатовча помага на болен баща на две деца

Общината призова всички жители и гости за финансова подкрепа

Община Сатовча продължава кампанията в подкрепа на болен мъж, баща на две малки деца. Джеват Ахмедов Онбашиев от село Плетена трябва да бъде опериран спешно в чужбина. Тези дни общинският съвет отпусна еднократна помощ в размер на 1500 лева. Кметът на общината Арбен Мименов отправи призив за финансова подкрепа всички жители и гости. Той е поискал от кметовете и кметските наместници на населени места да са по-активни и да информират населението за нуждата от лечение на младия мъж.

31-годишният Джеват е семеен, с две деца, безработен поради заболяването си с окончателна диагноза: "Паркинсонизъм в млада възраст - ригидно брадикинетична форма, тежка степен". За заболяването му в България няма достатъчно ефикасни средства, апаратура, методи или специалисти за лечение.

Заради това кандидатства пред Комисията за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването за финансиране на операция и лечение в чужбина. За лечението му в Република Турция - Университетска болница "Гази Осман Паша" в Истанбул, са необходими 30 000 лева.

Младият баща на две деца не губи надежда за провеждане на ефективно лечение и предварително е признателен и благодари на всички дарители. Няколко хиляди лева вече са събрани в дарителската сметка. Децата му Фатме и Ахмед всеки ден питат кога най-после той ще замине за лечението в Турция, за да се върне здрав у дома, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов