Избрани Новини

Сатовча дарява над 45 000 лева на 92 нуждаещи се деца

Кампанията тази година събра с над 10 000 лева повече от миналата

За шеста поредна година хората в община Сатовча доказаха, че сърцата им са отворени за чуждата болка. По инициатива на кмета Арбен Мименов и благодарение на дарители от общината, представители на бизнеса, кметове на населени места, общински съветници, директори на училища и детски градини, служители от общината се набраха над 45 хиляди лева, информира standartnews.com. Средствата ще бъдат раздадени на 92 деца – на петима ученици, които са абитуриенти догодина, на 38 деца сираци от училища и детски градини и на 49 деца с трайни увреждания, които са на възраст до 16 години.

Най-трогателно бе дарението на болния от левкемия 20-годишен Асан Парушев от Сатовча. Той даде 200 лева за децата сираци. За шести път 43-г. Цветан Кавраков, който е инвалид, дари изработена от самия него картина от пясък, която бе продадена на търга за 550 лева.

"Поклон за постъпката им. Няма нужда от повече думи. Гордея се с добрината и отзивчивостта, с големите сърца и състраданието на хората в общината", заяви кметът Мименов.

Кампанията тази година събра с над 10 000 лева повече от миналата. Всяка година общината се обръща към всички жители и гости на общината, към местния бизнес, както и към всички институции с молба за финансова подкрепа и съпричастност към инициативата. За целта се изготвя брошура, в която се описва целта на кампанията, начина на събиране на средствата, както и какви суми по години до момента са събрани и на колко деца е помогнато. По време на самата кампания се разпродават и картички, изработени от общински служители. Участват всички училища. Със своята активност се откроиха тази година гимназиите в Слащен със събрани 800 лева и в Кочан със събрани 780,80 лева.

Финалът на кампанията е организирането на благотворителен бал. На него се наддаваше за предмети- макет на къща, дърворезба, картина от пясък и акварел, старинни вещи и интересни артикули, изработка на деца от местните детски градини и училища и на майстори. Тази година в търга имаше и футболни артикули като оригинална топка с автографи на играчи от отбора "Левски", както и футболна фланелка на играч от столичния тим.
"Присъствието на толкова много хора, дарили средства за децата сираци от община Сатовча, е моралната подкрепа и стимул, която дават на нас- организаторите, за да продължаваме и занапред предприетата благородна кауза. Без всички тези добри хора, дарители и благодетели на кампанията тези успехи не бихме могли да ги постигнем. На всички тях благодарим. Благодарим и се прекланяме пред благородния жест на всички имали възможност да бъдат съпричастни към каузата", каза още общинският управник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов