Откриха обновената Математическа гимназия в Стара Загора (Снимки)

Рехабилитацията на гимназията бе за над 3 млн. лева

С тържествен водосвет бе открита официално ремонтираната сграда на ПМГ „Гео Милев" в Стара Загора. Рехабилитацията на гимназията бе за над 3 млн. лева, като финансова подкрепа на Община Стара Загора оказа и държавата.

"Общината нямаше финансовата възможност да извърши този ремонт със собствени средства, но благодарение на решителността на кмета Живко Тодоров, част от тях бяха осигурени от правителството. Още през първия му мандат един от основните приоритети бе подобряването на училищната инфраструктура. Това ще продължи да бъде така и занапред. Продължава изграждането и подобряването на материалната база на всички учебни заведения на територията на общината.", посочи ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.
Благодарствен плакет за кмета Живко Тодоров бе връчен от името ръководството на Математическата гимназия, учителското и родителското настоятелства, както и учениците.
"Нека този скромен подарък напомня как бе заварена от кмета Математическата гимназия и благодарение на неговите усилия каква е сега.", подчерта директорът Николина Куличева.
"Грижете се и поддържайте новите условия, в които имате възможност да развивате потенциала си. Този резултат бе постигнат с много работа на голям екип хора. Математическата гимназия се е наложила като име не само в национален, но и в международен мащаб. Нейните възпитаници сега имат още една предпоставка да ги множат.", каза още Иванка Сотирова.
Основната рехабилитация на сградата на ПМГ „Гео Милев" включва изолация на външните стени, топлинно изолиране на покрива и пода, смяна на дограмата на прозорците, както и пребоядисване и освежаване на стаите.
На тържеството по случай официалното прерязване на лентата присъстваха още зам.-кметът на Стара Загора Янчо Калоянов, областният управител Георги Ранов и заместникът му Мариана Кръстева, ръководството на Регионалния инспекторат по образование, директори на училища, представители на местната и държавна администрация, родители, ученици и медии.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен