Избрани Новини

Гимназия в Гоце Делчев въведе система за контрол на достъп

Достъпът до училището става с индивидуални кодирани карти

В Неврокопската професионална гимназия "Димитър Талев" в Гоце Делчев въведоха нова система за контрол на достъп, съобщи БНР. От 18 януари влизането и излизането на 70-те учители и непедагогически персонал през централния северен вход на училището става само с карти с индивидуални кодирани чипове. 670-те ученици могат да използват единствено определените за тях входове в сградите на гимназията, а от 8 февруари те също ще бъдат оборудвани с карти с чипове. Така НПГ става първото училище в Благоевградска област, внедрило електронен пропускателен режим.

"Като директор нося отговорност за живота и здравето на учениците. Всеки ден лягам и ставам с тази мисъл, особено на фона на случващото се в български училища- ето и последния пример от 17 СОУ в София. Затова правя всичко възможно да минимализирам външните негативни фактори.”, коментира директорката на НПГ Мария Георгиева.

Сградата на гимназията има 3 входа, а пред всеки един дежури портиер. След проверка на личните документи, служителите записват данните на посетителите и при кого отиват в специална тетрадка. Външните хора получават талон с дата и час на идване и специален бадж, с който се придвижват из училището. Едва 8 от над 2530 български училища разполагат с подобно устройство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов