Избрани Новини

Общината няма да поема дълг за 2016-а и няма да вдига данъци и такси

Мисия

28-01-2016, 15:03

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Старозагорските съветници приеха новия годишен бюджет с 42 гласа

Реконструкцията и рехабилитацията на кръстовището на улиците "Капитан Петко Войвода" и "Цар Симеон Велики", на междублокови пространства и детски площадки, както и изграждането на музея "Литературна Стара Загора" и санирането на Неолитни жилища са сред по-големите инфраструктурни проекти, заложени в бюджета на община Стара Загора за 2016 г. Това обяви председателят на постоянната бюджетната комисия към Общинския съвет Диян Димитров при приемането на финансовата рамка за годината на първо четене.
Проектът бе гласуван на първото редовно заседание на Общинския съвет на Стара Загора за 2016 г, което се проведе днес. Той бе подкрепен от 42-а от местните старейшини. Седем бяха против – шестимата общински съветници от "БСП Лява България за Стара Загора“ и единственият съветник от ВМРО.


Размерът на бюджетът е 101 068 878 лева. Планираните държавни приходи са над 51 милиона лева, а общинските приходи са над 49 милиона лева. Предвидените капиталови разходи в проектобюджета възлизат на 11 млн. 97 хиляди лева. В инвестиционната програма се предвижда още пълна рехабилитация на Дeтска ясла номер 6, основен ремонт на отоплителната инсталация на ПМГ "Гео Милев", саниране на ОУ "Георги Райчев", ремонтът на плувния басейн и реконструкция и модернизация на залата за художествена гимнастика и борба. Няма да се поема нов общински дълг през 2016 година и няма да бъдат повишавани нивата на данъци и такси в общината.


Има реализиран преходен остатък от делегираните от държавата дейности в размер на почти 2 млн. и половина лева, а от местни дейности е в размер на 1 млн. 774 762 лева, отчете още Диян Димитров на заседанието днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов